Hoe bereid je de perfecte picanha?

Picanha is een van de lekkerste delen van het rundvlees en afkomstig uit Latijns-Amerika. Het is een driehoekig stuk vlees dat bekend staat om zijn malse en sappige smaak. Het is perfect voor een feestje met vrienden en familie, en het vereist niet veel ingrediënten of voorbereidingstijd. In deze blogpost leer je hoe je de perfecte picanha bereid, stap voor stap.

Stap 1: Koop een goede kwaliteit picanha

Het allerbelangrijkste bij het bereiden van een picanha is het kopen van een goede kwaliteit vlees. Zoek naar een stuk vlees dat goed gemarmerd is, wat betekent dat er vet doorheen loopt. Het vet zorgt voor de malse en sappige smaak. Vraag de slager om een ​​stuk te snijden dat ongeveer 1,5-2 kg weegt.

Stap 2: Bestrooi het vlees met zout

Haal het vlees een half uur voor het bakken uit de koelkast. Bestrooi het vlees aan beide kanten met grof zeezout. Laat het zout ongeveer 10-15 minuten intrekken voordat je het gaat bakken.

Stap 3: Bak het vlees op de juiste manier

Je kunt het vlees op verschillende manieren bakken, maar de Braziliaanse manier is om het te bakken op een spies boven een houtskoolvuur. Als je geen geschikte apparatuur hebt, kun je ook een grillpan gebruiken. Verhit de grillpan op hoog vuur en laat het vlees ongeveer 4-5 minuten bakken tot er een krokante korst ontstaat. Doe dit aan beide kanten.

Stap 4: Rust het vlees uit voordat je het gaat snijden

Als het vlees eenmaal gaar is, haal je het van de grill of pan af en laat je het ongeveer 10 minuten rusten voordat je het gaat snijden. Hierdoor kan het vocht zich gelijkmatig in het vlees verdelen en blijft het lekker mals.

Stap 5: Snij het vlees op de juiste manier

Als je het vlees gaat snijden, snijd het dan altijd tegen de draad. Hierdoor blijft de textuur van het vlees mals en sappig. Snijd het vlees in dunne plakjes en serveer het met aardappelsalade, geroosterde groenten of een salade.

En zo bereid je de perfecte picanha! Het belangrijkste bij dit gerecht is het gebruik van een goede kwaliteit vlees en zeezout om het op smaak te brengen. Bak het vlees op de juiste manier voor die krokante korst en bak het tot het mals en sappig is. Rust het vlees goed uit voordat je het gaat snijden en snijd het tegen de draad in. Serveer dit heerlijke stukje vlees met een aantal smakelijke bijgerechten en je hebt een perfecte maaltijd om van te genieten met vrienden en familie. Voor meer informatie kun je terecht op bijvoorbeeld The Meat Lovers.