Rode of witte wijn bij de barbecue?

Ga je een barbecuefeestje bij je thuis houden? Je moet dit grote evenement dan grondig plannen. Er zijn namelijk veel dingen die je moet voorbereiden. Je moet bijvoorbeeld de locatie voorbereiden. Ook moet je nadenken over de barbecue uitrusting en het menu. Als je BBQ apparatuur van hoge kwaliteit wilt hebben, kun je vertrouwen op de tools van The Bastard. Vervolgens bepaal je het menu dat je op je feest gaat serveren. Wil je vlees of zeevruchten grillen? Het type menu dat je kiest, stelt je in staat om de juiste wijn om te combineren met het eten te selecteren. Dus, wat is de beste wijn die je aan je gasten schenkt? Hier zijn de overwegingen om de rode wijn of witte wijn te kiezen.

Rode wijn

De meeste mensen schenken vaak bieren voor barbecuefeesten. Maar als jij en je gasten wijnliefhebbers zijn, wil je misschien de beste wijn voor je gasten aanbieden. Rode wijn is de beste keuze wanneer je gegrild vlees serveert aan je gasten. Het is omdat rode wijn tannines bevat die het hoge vetgehalte in het vlees kunnen compenseren. Lichtere rode wijn is ook een goede optie als je gegrilde kip en varkensvlees serveert. De smaak van gedurfde rode wijn kan de pittige smaak van gegrild vlees in evenwicht brengen.

Witte wijn

Witte wijn wordt beschouwd als de meest veelzijdige drank. Je kunt hem koppelen aan verschillende menu’s. Deze wijn is echter het lekkerst als je hem serveert bij gegrilde zeevruchten. Je kunt deze wijn bijvoorbeeld combineren met gegrilde garnalen, vis, oesters en vele andere zeevruchten. Witte wijn is ook een goede begeleider van gegrild kip- en gevogeltevlees. Je kunt ook kiezen voor een lichtere wijnsmaak. Het is belangrijk om bij het kiezen van de wijn rekening te houden met het menu. Je kunt echter flexibel zijn. Het betekent dat als je van rode wijn houdt, je het ook prima kunt combineren met rode wijn. Ga dus gewoon voor de wijn die jij het lekkerst vindt.